Blog

Kako prebaciti slike sa telefona na laptop

Kako prebaciti slike s telefona na laptop?

Kako prebaciti slike sa telefona na laptop je jedna od najčešćih pitanja koja se postavljaju u današnje vreme, kada su fotografije i video zapisi postali neizostavni deo naših života. Postoje mnogi načini da prebacite slike sa telefona na laptop, ali neki od njih mogu biti složeni ili zahtevaju dodatne alate ili softvere. U ovom blogu ćemo detaljno opisati najpopularnije načine za prebacivanje slika sa vašeg telefona na laptop, bez obzira da li koristite Android ili iOS uređaj. Takođe ćemo vam pružiti korisne savete i trikove kako biste prebacili slike što efikasnije i bezbednije. Saznajte kako da lako i brzo prenesete slike sa svog telefona na laptop i uživajte u svojim omiljenim uspomenama u punom sjaju.

USB kabl

 1. USB kabl

Jedan od najjednostavnijih načina za prebacivanje slika sa telefona na laptop jeste korišćenje USB kabla. Većina telefona dolazi sa USB kablom koji možete koristiti da povežete telefon sa laptopom. Kada povežete telefon, vaš laptop će prepoznati uređaj i otvoriti prozor u kojem možete pristupiti fajlovima na telefonu. Potražite mapu u kojoj su smešteni vaši medijski fajlovi, poput slika i videa, i prekopirajte ih na laptop.

usb kabl povezan sa telefonom i laptopom

Cloud servisi

 1. Cloud servisi

Druga opcija za prebacivanje slika sa telefona na laptop jeste korišćenje cloud servisa poput Google Drive, Dropbox ili iCloud. Ovi servisi omogućavaju da sačuvate slike i druge fajlove na internetu, gde možete pristupiti njima sa bilo kog uređaja, uključujući vaš laptop. Nakon što se prijavite na cloud servis, učitajte slike sa telefona na svoj nalog na cloud servisu, a zatim ih preuzmite na svoj laptop.

preuzimanje datoteka na laptopu sa google drivr

Bluetooth ili Email

 1. Bluetooth

Ako vaš laptop i telefon podržavaju Bluetooth, možete ih povezati i prebaciti slike sa telefona na laptop. Kada povežete uređaje putem Bluetooth-a, možete koristiti aplikaciju za prenos fajlova na telefonu da odaberete slike koje želite da prebacite. Kada odaberete slike, možete ih poslati preko Bluetooth-a na vaš laptop. Važno je da se uređaji nalaze u blizini jedan drugog kako bi se uspostavila veza.

 1. Email

Ako želite da prebacite samo nekoliko slika, možete ih poslati na vaš email i preuzeti ih na vaš laptop. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju za slanje email-ova na vašem telefonu, priložite slike koje želite da pošaljete i pošaljite email na vašu email adresu. Nakon što primite email na vaš laptop, preuzmite priloge i sačuvajte slike na vaš laptop.

Prebacivanje slika putem WI-Fi-a ili NFC-a

 1. NFC

Ako vaš telefon i laptop podržavaju NFC (Near Field Communication) tehnologiju, možete koristiti NFC za prebacivanje slika sa telefona na laptop. NFC omogućava da se podaci prenose bežično kada su uređaji u blizini jedan drugog. Da biste koristili NFC, potrebno je da prvo uključite NFC na vašem telefonu i laptopu. Zatim, na telefonu, odaberite slike koje želite da prebacite i prislonite telefon na laptop na mestu gde je NFC antena. Ako sve prođe kako treba, slike će se automatski prebaciti na vaš laptop.

 1. Wi-Fi prebacivanje fajlova

Još jedan način za prebacivanje slika sa telefona na laptop jeste korišćenje Wi-Fi prebacivanja fajlova. Ovo se može uraditi pomoću aplikacija poput AirDroid i Feem. Ove aplikacije koriste Wi-Fi mrežu da prenesu fajlove sa telefona na laptop. Da biste koristili ove aplikacije, potrebno je da ih preuzmete i instalirate na telefonu i laptopu. Zatim, na telefonu, odaberite slike koje želite da prebacite i koristite aplikaciju da pošaljete slike na laptop. Laptop će se prikazati kao dostupan uređaj unutar aplikacije na telefonu, pa jednostavno odaberite laptop kao cilj i prenesite slike.

 1.  Uključite WiFi na vašem telefonu i laptopu, a zatim se uverite da su oba uređaja povezana na istu WiFi mrežu.
 2. Odaberite slike koje želite da prebacite Na vašem telefonu, odaberite slike koje želite da prebacite na laptop. Možete odabrati jednu ili više slika. Nakon što odaberete slike, idite na korak 4.
 3. Pošaljite slike sa telefona na laptop U Feem aplikaciji na vašem telefonu, pronađite opciju “Send” (Pošalji) i odaberite laptop kao cilj prebacivanja. Na laptopu, pronađite opciju “Receive” (Primaj) u Feem aplikaciji. Kada se uspostavi veza između uređaja, slike će se automatski prebaciti na vaš laptop.

Feem takođe omogućava prebacivanje fajlova sa laptopa na telefon na isti način. Jednostavno odaberite fajlove koje želite da prebacite sa laptopa, odaberite telefon kao cilj i pošaljite ih preko Feem aplikacije.

Ukratko, korišćenje Feem aplikacije za prebacivanje slika sa telefona na laptop je veoma jednostavno. Potrebno je samo da preuzmete i instalirate aplikaciju na oba uređaja, uključite WiFi i odaberete slike koje želite da prebacite. Aplikacija će zatim koristiti WiFi mrežu da prenese slike sa telefona na laptop.

Feem je aplikacija koja omogućava prebacivanje fajlova sa jednog uređaja na drugi preko WiFi mreže. Ova aplikacija je besplatna i dostupna je za preuzimanje na Google Play Store-u, App Store-u i Windows Store-u. Da biste koristili Feem za prebacivanje slika sa telefona na laptop, potrebno je da pratite sledeće korake:

 1. Preuzmite Feem aplikaciju na vaš telefon i laptop Feem je dostupan za preuzimanje na Google Play Store-u, App Store-u i Windows Store-u. Nakon preuzimanja i instalacije, pokrenite aplikaciju na oba uređaja.
 2. Uključite WiFi na oba uređaja Da biste koristili Feem, potrebno je da imate WiFi konekciju na oba uređaja. Uključite WiFi na vašem telefonu i laptopu, a zatim se uverite da su oba uređaja povezana na istu WiFi mrežu.
 3. Odaberite slike koje želite da prebacite Na vašem telefonu, odaberite slike koje želite da prebacite na laptop. Možete odabrati jednu ili više slika. Nakon što odaberete slike, idite na korak 4.
 4. Pošaljite slike sa telefona na laptop U Feem aplikaciji na vašem telefonu, pronađite opciju “Send” (Pošalji) i odaberite laptop kao cilj prebacivanja. Na laptopu, pronađite opciju “Receive” (Primaj) u Feem aplikaciji. Kada se uspostavi veza između uređaja, slike će se automatski prebaciti na vaš laptop.

Feem takođe omogućava prebacivanje fajlova sa laptopa na telefon na isti način. Jednostavno odaberite fajlove koje želite da prebacite sa laptopa, odaberite telefon kao cilj i pošaljite ih preko Feem aplikacije.

Ukratko, korišćenje Feem aplikacije za prebacivanje slika sa telefona na laptop je veoma jednostavno. Potrebno je samo da preuzmete i instalirate aplikaciju na oba uređaja, uključite WiFi i odaberete slike koje želite da prebacite. Aplikacija će zatim koristiti WiFi mrežu da prenese slike sa telefona na laptop.

Medjutim mozda će vam se desiti da aplikacija automatski sačuvati slike u HEIC formatu. Onda je potrebno da uraditi sledece

cuvanje slika putem aplikacije feem

U ovom blogu smo detaljno opisali najpopularnije načine za prebacivanje slika sa vašeg telefona na laptop, bez obzira da li koristite Android ili iOS uređaj. Od korišćenja kablova i aplikacija za prenos fajlova, do cloud storage servisa i bežičnog prebacivanja, postoji mnogo opcija koje vam stoje na raspolaganju. Važno je da odaberete metodu koja vam najbolje odgovara i koja će vam pomoći da prenesete slike što brže, lakše i sigurnije. Nadamo se da smo vam sa ovim blogom pomogli da saznate više o tome kako prebaciti slike sa telefona na laptop i da ćete uskoro moći da uživate u svojim omiljenim fotografijama i video zapisima na većem ekranu.