Električni trotineti su poboljšane verzije trotineta koje voze sva deca tokom odrastanja, s tim da su na električni pogon, imaju aluminijumske okvire, a neki i karbonska vlakna ili kombinaciju ova dva. Lako ih je i zabavno voziti, a prednosti ovakvog prevoznog sredstva su brojna.

Električni Trotineti

Zašto su električni trotineti danas toliko traženi?

Bez obzira da li želite da što pre dođete do posla, da se vidite sa prijateljima na kafi ili da jednostavno uživate u vožnji gradom, električni trotineti mogu da zadovolje sve te potrebe uz ključnu i najvažniju razliku u odnosu na automobile - koristeći njih kao prevozno sredstvo, izbegavate gradsku gužvu i problem sa parkiranjem.

Koje su glavne prednosti korišćenja električnih trotineta?

Navešćemo samo neke od svima očiglednih prednosti upotrebe trotineta na električni pogon:

  • praktičnost električnih trotineta - izuzetno lako se sklapaju, rasklapaju i prenose, tako da su mnogo praktičniji od bicikala.
  • jednostavnost za vožnju - postoje opcije samo za gas i kočenje, tako da se vožnja lako i brzo uči.
  • idealni su za izbegavanje gradskih gužvi – s ozirom na to da se možete kretati trotoarima ili biciklističkim stazama, to znači da možete izbegavati i zastoje u saobraćaju, a naravno i probleme pri pronalaženju slobodnog parking mesta.
  • ne doprinose zagađenju vazduha - vrlo važan pozitivni aspekt korišćenja električnih trotineta koji će sa godinama postajati sve bitniji u savremenom društvu.
  • brzo punjenje baterije - otprilike od 3-6 sati punjenja na klasičnoj elektro mreži.
  • relativno niški troškovi održavanja.

Na koji način da odaberete električni trotinet za sebe i na šta bi trebalo da obratite pažnju prilikom kupovine?

Ukoliko se interesujete za kupovinu trotineta električnog, najpre se zapitajte koje su vaše potrebe i koji bi se model pokazao kao najbolji električni trotinet za vas.

Baterija električnih trotineta i njena autonomija

Radi se o dometu koji možete da pređete sa jednim punjenjem baterije. Naravno, bitno je po kakvoj se podlozi vozi, po kojoj brzini, koja je težina vozača itd. Neki prosek je da sa jednim punjenjem baterije možete da pređete 20-30 km ili da vozite trotinet 1h.

Brzina električnog trotineta

Prosečna brzina trotineta je oko 20 km/h i mada ne deluje ništa specijalno brzo, ona je i dalje nekoliko puta veća nego običan hod.

Trotinet električni - maksimalna nosivost trotineta

Neki trotineti namenjeni deci (postoje električni trotineti za decu čija je maksimalna brzina do 7,5 km/h) imaju nosivost do 70 kg, dok je nosivost za odrasle do 100 kg, međutim postoje modeli i sa nosivošću do 120 kg. Pa tako, da bi trotinet duže trajao, morate obratiti pažnju na to ko će ga voziti.

Kočnice

Na trotinetima postoji ručna kočnica ali i opcija sa električnom disk kočnicom na oba točka. Bilo bi dobro da i ručna kočnica bude za oba točka, jer se ipak trotineti voze po trotoarima ili biciklističkim stazama i potrebno je da brzo reaguju na kočenje.

Prenosivost/sklopivost

Većina trotineta teži oko 15 kg ali ma i onih težih. Pri kupovini bi trebalo proveriti kako se sklapaju i rasklapaju kako biste dobili najbolji efekat. Garancija Trebalo bi proveriti na koje delove važi garancija i koliko vremenski traje (obično 12 meseci).

Udobnost i bezbednost električnog trotineta

Za udobnost električnog trotineta su najzaslužniji točkovi, koji ne bi trebalo da budu manji od 8 inča. Većina bi trebalo da ima podesivi volan, što je veoma bitno da bi se stajalo pravo pri vožnji. Zaštitna kaciga bi trebala da poveća bezbednost kao i držač za telefon, kako bi nam ruke tokom vožnje bile na volanu.

Električni trotineti - cena

Cena se kreće između 20-60.000 dinara, dok su modeli dečjih električnih trotineta nešto jeftiniji. Naravno, bitno je od kog prodavca kupujete trotinet, zbog garancije i servisne mreže, kao i koji je brend u pitanju.

Modeli električnih trotineta koje možete naći u Konovo

Iz naše ponude izdvajamo električni trotinet RING Ring RX2, Xiaomi električne trotinete, kao i delove i opremu za trotinete. Sve proizvode iz ove kategorije možete pogledati OVDE.