Rančevi za laptop su u današnje vreme jednostavno postali neophodnost. Mnoge stvari koje nosimo sa sobom na putu do kancelarije, u kafić, park ili sastanak, kao što su laptopovi, tableti, telefoni, flaše za vodu i još million sitnica, najbolje je nositi u rancu za laptop.

Ranac će vaš laptop zaštititi od ogrebotina ili drugih vrsta oštećenja, a vi ćete imati još dodatnog prostora za nošenje.

Cena

Cena

Rančevi za Laptop

Fortnite Backpack 05

1.600 RSD
Šifra proizvoda IR-033391
Težina0,0000 kg

Rančevi za laptop - kako odabrati najbolji?

Odabir najboljeg ranca za laptop prema vašim potrebama može se učiniti kao težak zadatak, a mi smo tu da vam u odabiru ranca pomognemo. Najbolji način za kupovinu rančeva za laptop jeste da odete lično do prodavnice i da ih isprobate, međutim ukoliko nemate vremena, a ranac za laptop vam je potreban brzo i želite da ga kupite online, ovo su neki od faktora koje biste prilikom biranja trebali da uzmete u obzir:

  • udobnost ranca za leđa,
  • zaštitna funkcija ranca za laptop,
  • materijal od kojeg su rančevi za laptop napravljeni
  • dizajn i izgled ranca
  • veličina samog laptopa
  • cena.

Uz veliki broj brendova koji proizode i nude rančeve za laptop, ovaj izbor se čini još težim, ali vi morate da znate šta nosite, da li vam je potrebna dodatna zaštita, da li želite više ili manje odvojenih pregrada u rancu, itd…

Udobnost ranca za laptop

Sigurno će se dešavati da u nekom trenutku napunite ranac sa malo više stvari i onda možete imati problema sa leđima. To niko ne želi i nešto je što rančevi za laptop treba da preduprede i spreče. Ranac za laptop mora biti struktuiran tako da ravnomerno raspoređuje težinu vaših stvari pa je preporuka da donji deo ranca dođe do visine struka, ne ispod njega. Ukoliko ćete često nositi veliku težinu, preporučujemo pojaseve za grudi, struk ili kukove. Visoko kvalitetni rančevi za laptopove, uzimaju u obzir i različitu građu muškaraca i žena, te će recimo ženski rančevi biti dizajnirani tako da su kaiševi prilagođeni užim ramenima, a kaiševi za kukove nešto širi. Kapacitet ranca se meri u litrima, pa ukoliko nosite laptop i par knjiga onda je kapacitet ranca od 10-16 litara, dok neki rančevi imaju od 20-25 litara.

Zaštitna funkcija rančeva za laptop

Na prvom mestu, ranac za laptop mora da sačuva kompjuter prilikom nekih udaraca i padova. Zato je od najveće važnosti da laptop ranac poseduje sunđerasta ojačanja stranica. U slučajevima gde se laptop koristi u uslovima gde postoji ogroman i gotovo siguran rizik od oštećenja, postoje i anatomska ojačanja, a čak i ojačanja od metala koja su smeštena u uglovima. Rančevi za laptopove imaju i posebne ojačane pregrade za laptop, jer se na taj način sprečavaju sudaranja nekih drugih stvari koje nosimo u rancu sa samim laptopom.

Materijal od kojeg su napravljeni laptop rančevi

Danas se rančevi za laptopove uglavnom prave od najlona, poliestera ili neke njihove kombinacije, a naravno za one koji teže malo elegantnijem i otmenijem izgledu, tu su i kožni rančevi za laptop koji su teži, ali i skuplji. Takođe, na rancu za laptop obratite pažnju na rajsferšlus, kako i da li glatko i bez problema radi, a možete tražiti i rančeve sa rajsfešlusom koji ima zaštitu od kiše. Savet u vezi sa ovim detaljem na vašem rancu je i da bude napravljen od metala jer plastični ne mogu dugo trajati.

Dizajn i izgled rančeva za laptopove

Ovaj deo prepuštamo vama jer sve zavisi od vašeg ukusa. Reći ćemo vam samo da obratite pažnju na neki minimum koji bi dobar ranac za laptop trebalo da zadovolji. Dakle, gledajte da postoji postavljeni prostor za vaš računar koji je odvojen od glavnog odeljka, zatim unutrašnji deo za vredne stvari, nekoliko spoljnih džepova za flašu vode, deo kojem možete brzo pristupiti kako biste uzeli telefon, ključeve, naočare…

Cena rančeva za laptop

U Konovo možete pronaći različite modele rančeva za laptopove, kako ženske rančeve, tako i muške, kao i one za različite veličine laptopova. Cene rančeva za laptopove kreću se od 1.170 do 12.620 rsd, a koje sve imamo u ponudi pogledajte OVDE.