Šta je ruter?
Ruter je mrežni uređaj koji omogućava svim vašim žičanim i bežičnim uređajima da koriste internet konekciju u isto vreme (putem signala), a takođe im omogućava da “razgovaraju” međusobno bez potrebe da to rade preko interneta.

Ruter za internet predstavlja deo mrežnog hardvera koji omogućava komunikaciju vaše lokalne mreže i interneta bežičnim slanjem signala.

Cena

Routeri

4G LTE Ruter D-Link DWR-953V2

16.650 RSD
Šifra proizvoda U-790069458989
Težina0,0000 kg

Wifi ruter - bežični ruter

Bežični ruter (WLAN) funkcioniše na dve frekvencije:

 • 2.4 GHz i
 • 5.0 GHz.

Prva opcija omogućava da bez problema gledate filmove, slušate muziku ili čitate vesti, dok frekvencija od 5.0 GHz je izuzetno korisna kada imate pristup brzom internetu - u tom slučaju možete igrati veoma zahtevne igrice ili na primer gledati filmove u 4K rezoluciji online. Razlika je u brzini :

 • frekvencija 2.4 GHz dozvoljava brzinu interneta do 150 Mb/s dok
 • frekvencija 5.0 GHz ima brzinu prenosa podataka do 300 Mb/s.

Svakako, bežični signal vam omogućava da nesmetano obavljate aktivnosti na internetu u bilo kojoj prostoriji stana. Svaki Wi-Fi ruter treba da ima i LAN port, kako bi bio povezan na lokalnu mrežu preko modema za internet, jer modem je pristupna tačka koja omogućava pristup internet mreži.

Koje su karakteristike Wi Fi routera?

Prvo, možete priključiti sve uređaje i upravljati njima a uslov je da podržavaju Wi-fi mrežu:

 • računar i laptop;
 • telefon i tablet;
 • konzole za video igre;
 • smart tv/pametan televizor;
 • hard disk;
 • različite medija plejere;
 • pristup funkcijama mnogobrojnih drugih uređaja.

I sve to na vašoj kućnoj mreži uz bežični signal - Wifi ruter kao nezaobilazni mrežni uređaj zaista olakšava život svojim korisnicima integrišući sve uređaje na jednom mestu.

Wi-Fi Repeater / Wi-Fi Pojačivač

Pored svih benefita samog WiFi rutera, postoje i slabiji modeli sa određeim granicama u domenu i pokrivenosti. Slab signal može biti izazvan velličinom objekta, debelim zidovima, armaturom. U toj situaciji dolazi do prekidanja ili oslabljenog signala između rutera i uređaja koji koristi Wi-Fi internet. Ovaj uređaj omogućava da se pojača signal rutera, i da internet protok bude isti u svakoj tački njegovog domena. Pojačivač Wi Fi signala su kompatibilni sa ruterima (rade na istim frekvencijama) i omogućavaju jači signal između samog rutera i uređaja koji koristi internet.

WiFi Extender

Pored pojačivača signala, nudimo i WiFi extender koji proširuje opseg postojećeg domena rutera i pokrivenosti mrežom čime stvara veći radijus pokrivenosti internet mrežom.

Wi-Fi adapter

Wi-Fi adapteri omogućavaju povezivanje sa lokalnom mrežom (LAN) u kući ili kancelariji. Obično se koriste za dodavanje Wi-Fi-ja na desktop računare, ili npr. starije laptopove koji nikada nisu bili u mogućnosti da koriste Wi-Fi mrežu.

WiFi ruter - cena

Opseg cena varira od tipa, jačine i brenda samog rutera. Ako niste sigurni koji je ruter idealan za vašu kancelariju ili životni prostor, kontaktirajte nas ili nas posetite, a mi ćemo vam pomoći da izaberete najbolji ruter za WiFi u skladu sa vašim željama i potrebama.