U situaciji kada imate televizor koji nije android, odnosno smart TV a ne želite da izdvojite prevelike sume novca kako biste kupili novi, onda je smartbox TV idealna solucija.

Android TV box vam omogućava da strimujete emisije ili filmove na bilo koji TV koji nije fabrikovan kao “pametni” model.

Smart TV Box

Šta je smart TV box?

Android TV box je mali, ekonomični uređaj koja se povezuje sa televizorom preko kojeg možete da puštate filmove, TV emisije kao i da koristite različite aplikacije (npr. igranje video igara). Smartbox TV uređaj je sve popularniji jer omogućava širok spektar upotrebe, od surfovanja internetom do strimovanja video zapisa direktno na vaš TV. Svi Smartbox TV uređaji rade po principu Android operativnog sistema. Šta to znači? Android TV box je uređaj za striming koji možete da priključite na vaš televizor i omogućite gledanje različitih servisa, kao što su:

 • Netfliks
 • Amazon Prime
 • Disney+
 • Hbo Go

i svih ostalih, koji su obično u situacijama kada nemate Smart TV, dostupni samo na uređajima kao što su laptopovi, PC, tableti i telefoni.

Da li moram da imam smart TV da bih mogao da koristim Smart TV box?

Odgovor je ne, jer ovaj TV Android uređaj omogućava da svaki televizor koji nije smart verzija postane upravo to. Bilo da imate stariji televizor ili imate uređaj koji nije proizveden kao Smart TV, sve dok imate HDMI port Android TV box pretvara svaki uređaj u Smart televizor.

Kako radi Android TV box? Kako se instalira android TV?

Smart box TV se prilično lako priključuje na običan televozor, a potrebno je da imate:

 • HDMI port na televizoru kako biste preko HDMI kabla mogli da povežete uređaje, a takođe da
 • imate dovoljno brz Internet kako biste mogli da strimujete i koristite druge aplikacije.

Kada jednom podesite Smart box TV Android, imaćete pristup raznim servisima i aplikacijama (YouTube, Gmail, Društvene mreže…) za strimovanje na vašem televizoru.

Mogu li da gledam normalnu (kablovsku) televiziju iako imam Smart box TV?

Da, naravno, to je uređaj koji možete koristiti po potrebi. Android TV box vas ne uslovljava da samo njega koristite, već menjate izvor sa kojeg ćete gledati sadržaj koji vas zanima.

Prednosti Smart box TV Android uređaja

 1. Širok spektar sadržaja;
 2. Lak je za korišćenje - User friendly;
 3. Lako se podešava;
 4. Pruža pouzdane usluge (aplikacije, striming servise…);
 5. Minimalno prilagođavanje televizora;
 6. Pruža visokokvalitetni sadržaj;
 7. Bolja rezolucija slike- neki modeli omogučavaju gledanje 4K rezolucije;
 8. Ekonomičan je - daleko je jeftiniji od Smart televizora.

Android tv box - cena

Cene Smart box uređaja variraju u zavisnosti od proizvođača i mogućnosti. Ako ste u nedoumici koji je najbolji Android TV box najbolji za vas, slobodno nas kontaktirajte i mi ćemo vam pomoći u izboru! U slučaju da se ipak odlučite za Smart TV, našu ponudu možete videti ovde.