Zvučnici su jedan od najčešćih izlaznih uređaja. Koriste se za povezivanje sa računarom u cilju generisanje zvuka. Neki se mogu povezati samo sa računarima, a neki zvučnici su dizajnirani tako da mogu da se povežu sa bilo kojom vrstom zvučnog sistema.

Cena

Zvučnici

Bluetooth zvučnik Vivax BS-160

8.800 RSD
Šifra proizvoda KNV-14623
Težina0,0000 kg
Touch Screen

Ne

Display Port

Ne

Garancija

12 Meseci

Bluetooth zvučnik Vivax BS-210

8.800 RSD
Šifra proizvoda KNV-15481
Težina0,0000 kg
Touch Screen

Ne

Display Port

Ne

Garancija

24 Meseca

Bluetooth zvučnik Vivax BS-90

5.000 RSD
Šifra proizvoda KNV-14603
Težina0,0000 kg
Touch Screen

Ne

Display Port

Ne

Garancija

24 Meseca

Na koji način zvučnici proizvode zvuk?

Magnet, elektromagnet i papirna kupa su sastavni delovi zvučnika. Zvučni talasi nastaju kada električna struja prolazi kroz elektromagnet koji je pričvrćen za kupu na taj način što se on ili privuče ili odbija od magneta. Dakle, kretanje elektromagneta je ono što dovodi do vibriranja kupe i tada nastaju zvučni talasi. Zvučnici se prema načinu na koji pretvaraju električnu energiju u zvuk dele na:

  • dinamičke
  • elektrostatske i
  • piezoelektrične zvučnike.

Zvučna kartica računara kreira signal koji se koristi za proizvodnju zvuka koji dolazi iz zvučnika.

Zvučnici za kompjuter i njihova kratka istorija

Prvi računari imali su ugrađene zvučnike u kućište i na taj način su generisani različiti tonovi i zvučni signali. Prvi interni računarski zvučnik izumeo je IBM 1981. godine i proizvodio je osnovni zvuk niskog kvaliteta. Kako je tehnologija napredovala, zvučnici su stavljeni u monitor računara. Na ovaj način mogli su da proizvode glasove, muziku i druge zvučne efekte. Proizvođači su počeli da prave eksterne zvučnike sa kvalitetnijim zvukom i poboljšanim basom onda kada su digitalna muzika, kompjuterske igrice i drugi mediji preuzeli primat.

Zašto su nam zvučnici toliko važni?

Nekada su kvalitetni zvučnici bili deo skupih linija ili profesionalnih audio sistema, a danas su dostupniji nego ikada i nezamislivo je imati računar, a nemati zvučnike za kompjuter. Zahvaljujući njima u stanju smo da sebi napravimo pravi ugođaj, bilo da je reč o slušanju muzike ili gledanju filmova. Eksterni zvučnici su povezani sa računarom ili nekim drugim uređajem da bi zvuk pojačali, učinili ga glasnijim, sabvuferom mu dodali više basa ili kreirali surround zvuk. Audio sistemi prostor u kojem se nalazimo mogu potpuno da promene, a nas da prebace u neko sasvim drugačije okruženje.

Koje sve vrste zvučnika postoje?

Postoje različite vrste zvučnika i Konovo će vam navesti neke od njih, a na vama je da odredite i odlučite šta vam je potrebno, koji zvučnici su za vas i na koji način ćete ih koristiti.

Subwoofer (sabvufer)

Vrsta zvučnika, sabvufer sadrži opseg od 20 do oko 200 Hz i idealan je za zvuk veoma niske frekvencije. Glavna karakteristika ove vrste zvučnika je jak bas, a danas su neke vrste sabvufera uključene u sisteme zvučnika za desktop računare. Savršeni su za kućni bioskop, a često se mogu naći i u automobilima.

Zvučnici za komp

Sadašnja generacija zvučnika za kompjutere sadrži dva zvučnika i subwoofer. Ovo su najčešće zvučnici 2.1, dok su za gejmere surround sistemi 5.1 ili 7.1. Ovi zvučnici se moraju povezati sa računarom preko USB-a, jer su ovo spoljni zvučnici.

Zvučnici koji stoje na podu

Podni zvučnici su najveći zvučnici, pogodni su za sistem kućnog bioskopa ili kućni studio, a njihovo kućište je optimizovano i pruža vrhunske performanse.

Zvučnici za police

Ovo su zvučnici koji se mogu postaviti iza ili sa strane televizora kao surround zvučnici ili na police, a mogu stajati in a podu. Srednje su veličine i ne zauzimaju mnogo prostora, a kada se iskombinuju sa sabvuferom kvalitet zvuka im je bolji.

Ugradni zvučnici

Ovakvi zvučnici nisu jeftini jer zahtevaju profesionalnu instalaciju, ali obezbeđuju zvuk koji je visokog kvaliteta, a i zaista je poseban osećaj kada vas muzika prati iz jedne prostorije u drugu.

Soundbar (saundbar)

Soundbar zvučnici imaju bolji zvuk od onih koji su ugrađeni u televizor, pa je ovo idealan izbor za sve one koji žele da postignu bolji zvuk na TV-u. Njihov dizajn je vrlo lep i elegantan i savršeno se slaže uz LED, LCD i plazma televizore, a kvalitetnije verzije soundbar zvučnika mogu postići zvuk poput surround sistema 5.1 i 7.1. U jednom kućištu soundbar inače sadrži nekoliko zvučnika.

Bluetooth zvučnici

Bluetooth zvučnici su bežični zvučnici čija je glavna prednost prenosivost kao i to što ih možete staviti bilo gde. Nemaju žice i povezuju se sa Bluetooth funkcijom, a zvuk koji ovi zvučnici proizvode visokog je kvaliteta. Još jedna od njihovih prednosti je i mogućnost povezivanja sa telefonom ili stereo prijemnikom. A ukoliko su vam potrebni zvučnici za laptop, izaberite neku Bluetooth opciju i uživajte u savršenom zvuku koji možete nositi sa sobom svuda. Kod nas u ponudi vas očekuju najbolji bluetooth zvučnici prepoznatljivih brendova na tržištu, kao što su: Fantech, Xiaomi, Huawei, Lenovo, Energy Sistem

Prodaja zvučnika i cena

Posetite nas lično u našem prodajnom objektu ili na našem sajtu pronađite i poručite zvučnike kakve ste oduvek želeli, a po najpovoljnijim cenama!!!