Vraćanje proizvoda

Kupac u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača ima pravo da u roku od 14 dana od prijema proizvoda, odustane od kupovine/narudžbine, uz dopis kompaniji, bez navođenja razloga svoje odluke. Obaveštenje o odustanku od kupovine, kupac može poslati kompaniji u vidu obrazca, (klikni za preuzimanje obrasca) ili uz jasnu izjavu koju pošalje na Office@konovo.rs, kojom se potvrđuje da odustaje od kupovine, kao I lično u maloprodajnom objektu.

Troškovi vraćanja robe prilikom odustanka od ugovora o kupovini, padaju na teret potrošača/kupca. Trošak vraćanja se obračunava prema važećem cenovniku kurirske službe. Proizvode je potrebno vratiti kompaniji najkasnije u roku od 14 dana od slanja dopisa i/ili obrazca o odustanku od kupovine.
Kupac nema pravo odustanka od kupovine, čiji su predmet proizvodi koji se rade po posebnoj narudžbini i tačnim zahtevima kupca, odnosno proizvodi koji su prilagođeni ličnim potrebama. Ovakvi proizvodi nisu primereni za vraćanje, jer su nestandardnih karakteristika i rađeni za određenog kupca.

Proizvodi se moraju vratiti neoštećeni i nepromenjenih karakteristika. Ukoliko je proizvod oštećen, pokvaren ili su se karakteristike promenile, reklamacija se ne može prihvatiti.

Kod odustanka od kupovine, gde je iskorišćen bilo koji promocijski kod, ta sredstva se smatraju popustom i ne vraćaju se kupcu. Na tekući račun kupca, vraća se isključivo uplaćen novac. Povrat novca se radi najkasnije 14 dana od prijema dopisa o odustajanju od kupovine. Zbog efikasnosti, evidencije i tačnosti vraćanja sredstava, povrat novca se radi isključivo na tekući račun kupca. Vraćanje plaćenog iznosa se ne može raditi gotovinski.

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je proizvod ispravan I neoštećen. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adkvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike I funkcionalnost robe. Procenat oštečenja utvrđuje ovlašćeno lice u kompaniji Konovo doo, te se za utvrđeni procenat umanjuje iznos koji se vraća potrošaču. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca u tolikoj meri da se proizvod više ne može prodavati, odbiće se vraćanje cene I proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.