Vraćanje proizvoda

Poštovani potrošači,

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko našeg portala www.konovo.rs smatra prodajom na daljinu.

U slučaju prodaje na daljinu zakon nalaže da potrošač može da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat u državinu, odnosno u državinu lica koga je kupac odredio, a nije firma koja obavlja transport. Prilikom odustanka kupac uz proizvod mora da se popuni obrazac za odustanak od kupovine u 14.dana.

Potrošač je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je preuzeo uređaj. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je preuzeo proizvod, potrošač nema prava da vrati uređaj prodavcu.

Zakonu o zaštiti potrošača jasno nalaže da uređaj se mora vratiti nekorišćenneoštećen i u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom, pri čemu se mora priložiti dokaz o kupovini.

Po prijemu u kontrolni servis izvršiće se provera uređaja, i o daljem toku reklamacije će biti obavešten potrošač. Potrošač odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje uplaćenih sredstava i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Ukoliko se ispune svi gore navedeni uslovi za povraćaj novca, u roku od 30 dana od dana predaje uređaja će novac biti vraćen potrošaču.

Obrazac za prijavu reklamacije možete preuzeti ovde.

Ono što moramo napomenuti jeste da po zakonu o zaštiti potrošača sledeću grupu artikala ne možete vratiti u 14.dana

  • Zapečaćeni računarski softveri koji poseduju licence za korišćenje, a koji su otpečaćeni prilikom isporuke;
  • Roba proizvedena prema posebnim zahtevima potrošača ( dodat dodatni HDD, SSD, Ram memorija i sl. )
  • Roba koja je podležna pogoršanju kvaliteta ( HDD, SSD, Baterije i sl. )