Blog

Najbolji televizori za PS5

Ako planirate da kupite PS5, morate istražiti koji je TV najbolji za dobar kvalitet slike  jer je to  jednako važno kao i sama konzola. Imamo nekoliko saveta za vas kako da izaberete svoj novi TV.

Nećemo lagati, jer nabavka pravog televizora za vaš PS5 nije lak zadatak. Želite da pronađete onaj koja će učiniti da sve vaše igre izgledaju neverovatno i da budete u toku sa svom novom tehnologijom. Na kraju krajeva, ko želi da kupi zastareli televizor?

Kako izabrati najbolji televizor za PS5?

Dakle, već ste odlučili da kupite novi TV za svoj PS5. Ali pre nego što ga požurite da ga nabavite, potrebno je razmotriti neke tehničke aspekte.

Veličina

Televizor je središnji deo vašeg sistema kućne zabave i važno je da pronađete model koji vam odgovara. Iako se televizori često kupuju na osnovu veličine i funkcionalnosti, takođe je važno uzeti u obzir koliko je prostora dostupno u vašoj sobi i udaljenost između vas i ekrana kako biste sve mogli jasno da vidite bez previše naprezanja očiju. Možete pronaći televizore širine od 24 do 85 inča, a većina se nalazi između 50 i 60 inča. Sve se svodi na lične preferencije.
dijagonala tv ekrana

Tip panela

Tip panela koji TV koristi će odrediti faktore kao što su odsjaj, kontrast i uglovi gledanja. LED, KLED i OLED su trenutno najpopularniji tipovi panela.

LED
LED (Light Emitting Diode) je tehnologija ekrana koja se najčešće koristi na televizorima. Koristi LED diode sa ivicama ili pozadinskim osvetljenjem za generisanje visokokvalitetnih vizuelnih prikaza. Idealan je za dnevno gledanje i pristupačniji je od OLED-a i QLED-a.

QLED
QLED televizori koriste kvantne tačke za proizvodnju živopisnih slika sa odličnim nivoima osvetljenosti. Ovaj panel se uglavnom koristi u televizorima srednjeg opsega.

OLED
OLED-ovi koriste sloj organskih LED-ova umesto pozadinskog osvetljenja, kontrolišući svaki piksel da bi postigli apsolutnu crnu i zapanjujući nivo kontrasta. Nudi najbolji kvalitet slike i prvenstveno se nalazi u vrhunskim 4K i 8K modelima.

Rezolucija

Još jedna stvar koju vredi razmotriti je rezolucija: koliko piksela ima? Rezolucija proizilazi iz toga koliko pojedinačnih tačaka (zvanih „pikseli“) čine svaku sliku prikazanu na ekranu; veća rezolucija znači više detalja.

Dugo vremena, 1080p ili Full HD se smatralo standardom za televizore, ali industrija je brzo evoluirala u poslednjih nekoliko godina, pri čemu je 4K sada najpopularnija rezolucija za moderne televizore. 4K modeli imaju preko četiri puta veći broj piksela od Full HD ekrana, što znači da objekti i tekst izgledaju mnogo životnije i živopisnije.

Još jedna sjajna stvar u vezi sa 4K televizorima je to što su servisi za striming kao što su Amazon Prime, Netflix i Youtube takođe počeli da kreiraju mnogo 4K sadržaja, tako da ne nedostaje emisija, filmova i sportova koje možete da gledate u punoj rezoluciji, za razliku od 8K televizori koji još uvek imaju malu biblioteku sadržaja koji se može gledati u 8K rezoluciji.

Refresh rate i HDMI port

Brzina osvežavanja je koliko puta se ekran osvežava u sekundi. Dakle, ako se vaš ekran osvežava 60 puta u sekundi, što je podrazumevana brzina osvežavanja za većinu televizora, to je 60 Hz. U scenarijima igara, veće stope osvežavanja znače oštriji kvalitet slike, glatkije pokrete i manje zamućenja pokreta za impresivnije iskustvo igranja.

Kada je u pitanju igranje igara, preporučljivo je da potražite TV sa frekvencijom osvežavanja od najmanje 120 Hz da biste na najbolji način iskoristili igre koje podržavaju brzinu osvežavanja od 120 Hz.

PS5 koristi HDMI 2.1 vezu, koja omogućava konzolama sledeće generacije da podržavaju veće brzine kadrova do 120 kadrova u sekundi, promenljivu brzinu osvežavanja i automatski režim niske latencije. Uverite se da televizor ima barem HDMI 2.0 port, ali nećete moći istovremeno da pokrećete i 4K i 120Hz osvežavanje.

Takođe, uverite se da vaš TV ima dovoljno portova za povezivanje svih potrebnih dodataka. Mnogi proizvođači dodaju samo nekoliko HDMI portova kao metod smanjenja troškova.

Najbolji televizori za PS5

HiSense 55″ 55U8HQ ULED 4K UHD Smart TV

Veličina ekrana 55″ (140cm)
Rezolucija 4K Ultra HD (3.840 x 2.160)
Tip ekrana ULED
 Uglovi gledanja 178°
HDMI priključak 4
USB priključak USB: 1x USB 2.0,1x USB 3.0
Osvežavanje: 120Hz
Tip panela ADS Pozadinsko osvetljenje

SHARP 50″ 50BJ5 LED 4K UHD Smart TV

Veličina ekrana 50″ (127cm)
Rezolucija 4K Ultra HD (3.840 x 2.160)
Tip ekrana LED
Smart funkcije DA
HDMI priključak 3
USB priključak 3
Osvežavanje: 60Hz
Operativni sistem Linux

TCL SMART QLED TV 50

Veličina ekrana 50″
Rezolucija 4K Ultra HD (3.840 x 2.160)
Tip ekrana QLED
Vreme odziva : 15ms
HDMI priključak 3
USB priključak USB: 1x USB 2.0,1x USB 3.2
Osvežavanje: 60Hz
Smart TV : DA

SMART QLED TV 50 TCL 50C635 3840×2160/UHD/4K/DVB-T2/S2/C
55″ 55U7HQ ULED 4K UHD Smart TV

HiSense 55″ 55U7HQ ULED 4K UHD Smart TV

Veličina ekrana 55″ (140cm)
Rezolucija 4K Ultra HD (3.840 x 2.160)
Tip ekrana ULED
Posadinsko osvetljenje DA
HDMI priključak 4
USB priključak 2 USB: 1x USB 2.0,1x USB 3.0
Osvežavanje: 120Hz
Ugao gledanja 178°

Televizor SAMSUNG/NEO QLED/55″/UHD/smart/

Veličina ekrana 55″
Rezolucija 4K Ultra HD (3.840 x 2.160)
Tip ekrana neoQLED
Vreme odziva : 15ms
HDMI priključak 4
USB priključak USB: 1x USB 2.0,1x USB 3.2
Osvežavanje: 120Hz
Smart TV : DA

Televizor SAMSUNG QE55QN85BATXXH/NEO QLED/55″/UHD/smart/Tizen/eklips siva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *